ویدئو| پیکر هشتمین جانباخته سیل در خراسان رضوی پیدا شد فرماندار نیشابور: تا کنون هیچ خسارت جانی ناشی از سیل گزارش نشده است| برآورد خسارت ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی در این شهرستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام محور‌های مسدود در خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنترل کامل انتظامی و امنیتی در منطقه سیل زده سیدی مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟ شاهدان دروغگو در دادگاه| آیا مجازات شهادت کذب بازدارنده است؟ بارش شدید باران در شهر‌های خراسان رضوی | محور درگز-کلات مسدود شد افزایش ۳ برابری بارش‌های مشهد نسبت به سال گذشته| آب سد‌های مشهد ۶ درصد افزایش یافت (۲۷ اردیبهشت) اکران تصاویر مشاهیر به مناسبت دهه ادب و حماسه در مشهد خسارت سیلاب به بدنه و لایه‌های زیرین محوطه تاریخی یاریم تپه درگز (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بارش شدید باران در خراسان رضوی | احتمال سیلابی شدن مجدد مسیرها (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سردردهای میگرنی دومین عامل ناتوانی بشر در جهان است| عضویت ایران در انجمن جهانی سردرد تعطیلی محور‌های گردشگری، تفریحی و بوم‌گردی مشهد تا روز دوشنبه هشدار نارنجی هواشناسی در خصوص سیل در مشهد و ۱۸ شهر خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت) حضور ۱۵۰ گروه جهادی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل در خراسان‌رضوی ۵۰۶ سارق و مالخر در مشهد دستگیر شدند رژیم غذایی افراد باید متناسب با منطقه و فصلی که در آن قرار دارند، تنظیم شود بهترین مواد غذایی برای صبحانه؛ از این نوشیدنی غافل نشوید خوردن آبگوشت برای این افراد ضرر دارد بهترین مواد غذایی برای تغذیه بعد از تمرین ورزشی
سرخط خبرها

هشدار‌های یک نماینده درباره خشکسالی و تغییرات اقلیمی | خشکسالی موجی از مهاجرت را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۲۰۴۶۹۹
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
هشدار‌های یک نماینده درباره خشکسالی و تغییرات اقلیمی | خشکسالی موجی از مهاجرت را به دنبال دارد
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با بیان اینکه ایران برای چهارمین سال پیاپی وارد خشکسالی شده است، در خصوص بحران خشکسالی و تغییرات اقلیمی هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن پیرهادی با تاکید بر اینکه سازگاری با تغییرات اقلیمی درحال تبدیل شدن به بخش معمول و ضروری در همه سطوح برنامه ریزی کشور‌های توسعه یافته بدل شده است، ادامه داد: متاسفانه مسئله آب در ایران مسئله جدی و در مرز تبدیل به یک بحران ملی است به‌رغم این موضوع، اما ما از معدود کشور‌هایی به‌شمار می‌رویم که در سطوح راهبردی، سیاستی و برنامه‌ریزی اقدام چندانی برای سازگاری اقلیمی انجام نداده است.

صرف ۸۵ درصد برداشت سالیانه آب‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه اولین قدم در مدیریت و سازگاری تغییرات اقلیمی ایجاد دستورکار ملی است، گفت: بررسی‌های صورت گرفته تغییر اقلیم پیامد‌های گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف نظیرآب، کشاورزی، انرژی، بهداشت و زیست بوم در جهان و ایران به همراه داشته است.

پیرهادی با بیان اینکه بار تولید محصولات کشاورزی در کشور بر دوش منابع آبی است، گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که سهم برداشت سالیانه از آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت معادل ۱/۷،۴/۹،۳۶/۴میلیارد مترمکعب است که شامل ۸۵،۱۱،۴ درصد از کل برداشت سالیانه است.

سرعت گرمایش ایران دو برابر میانگین جهانی است

پیرهادی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده، در کشورمان دمای هر دهه حدود دو برابر نرخ افزایش جهانی بوده و بیانگر این است که گرمایش محیط و تغییرات اقلیم کشور با سرعتی بیش از میانگین جهانی روی می‌دهد، یادآورشد که طبق آمار سال گذشته براساس شاخص بارش۱۵/۷ درصد مساحت کشور در معرض خشکسالی شدید و بسیار شدید و تنها ۰/۲درصد ترسالی‌های شدید و بسیار شدید قرار داشته‌اند.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری با بیان اینکه برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم از سال ۹۶ تدوین شده، اما در مسیر اجرا با چالش‌ها و محدودیت‌هایی مواجه شده است، ادامه داد: اگرچه این برنامه سعی کرده راهبرد‌ها و برنامه‌های سازگاری را در چهار حوزه آب، کشاورزی و امنیت غذایی، منابع طبیعی و محیط زیست و بهداشت ارائه کند، اما در مسیر اجرا با محدودیت‌هایی مواجه شده و به نظر می‌رسد تدوین قانون جامع تغییر اقلیم می‌تواند بستر مناسب حقوقی را برای این امر فراهم کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد که قانون جامع تغییرات اقلیمی می‌بایست به دنبال ایجاد روند مشارکتی بین سطوح مختلف حکمرانی اعم از مجلس، دولت، وزارتخانه‌ها، بخش خصوصی و بخش عمومی باشد.

او با اشاره به اینکه در کنار کاهش میزان بارندگی در سال‌های اخیر، افزایش روند دما موجب تبخیر سریع‌تر آب و کاهش فرصت ترمیم منابع آب زیرزمینی شده که تاثیر مخربی بر منابع آب در دسترس ازجمله شرب و کشاورزی داشته است، ادامه داد: با افزایش کم‌آبی، کیفیت منابع آب نیز افت قابل توجهی می‌کند همین امر افزایش موجی از مهاجرت از نقاط خشک به سایر نقاط کشور را به دنبال خواهد داشت.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری گفت: این دست مهاجرت‌ها توسعه متوازن محلی را نشانه می‌گیرد و افزایش فقر و محرومیت و در نتیجه نارضایتی اجتماعی و منطقه‌ای را به دنبال خواهد داشت.

پیر‌های با تاکید بر اینکه در بحث مدیریت مسئله آب نیازمند ارتقای کیفیت حکمرانی هستیم، افزود: کیفیت حکمرانی می‌تواند روی تولید محصولات کشاورزی در داخل کشور، کیفیت اقدامات اصلاحی و همچنین کیفیت محیط کسب و کار اثرگذار باشد و این اثری‌گذاری‌ها باید به تغییرات قابل توجهی در تقاضای مصرف آب و توسعه بخش کشاورزی همچنین بهبود بهره‌وری در بخش کشاورزی منجر شوند بر همین اساس مدیریت کارآمد مسئله آب نیازمند حکمرانی باکیفیت است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->